AOL je zkratka pro America Online, což byla jedna z prvních amerických internetových služeb. Služba byla založena v roce 1985 a původně byla poskytována prostřednictvím disketových nosičů, které uživatelé dostávali poštou. V 90. letech se stala populární díky nabídce bezplatného připojení k internetu a také díky mnoha vlastním internetovým službám, jako například Instant Messenger, AOL Mail nebo AOL Search.

AOL poskytovala svým uživatelům přístup k internetu prostřednictvím vlastního klienta, který obsahoval webový prohlížeč, e-mailový klient, chatovací programy a další funkce. Uživatelé také mohli přistupovat ke službám jako byly online hry, vzdělávací materiály, zpravodajství a další.

V průběhu let však nabídka AOL přestala být konkurenceschopná a služba se postupně přestala používat. V roce 2015 byla AOL zakoupena společností Verizon Communications a sloučena se společností Yahoo! do nové společnosti Oath Inc., která se později přejmenovala na Verizon Media. Dnes je AOL spíše známá jako poskytovatel webových služeb, jako je například AOL Mail a AOL Search.